Dansk mixeddouble er kvartfinaleklar trods ujævnt spil

Det upåagtede japanske par Kenta Kazuno og Ayane Kurihara, der rangerer som nummer 81 i verden, tvang Joachim Fischer og Christinna Pedersen ud i tre sæt i anden runde af Denmark Open, men danskerne fik kæmpet sejren hjem.

Med cifrene 21-8 og 20-22 22-20 bookede det danske par en plads i fredagens kvartfinaler, hvor et useedet sydkoreansk par venter.

Danskerne kom fremragende af sted i kampen, og uden at spille sig helt ud kunne de tage en snak med landstræner Lars Uhre foran 11-4 midtvejs i første sæt.

Joachim Fischer rykkede ofte frem, når japanerne blev presset ned, og det gav pote flere gange, hvor han kunne slå bolden ned på en for kort opsamling.

Med overbevisende spil fra første slag tog Pedersen og Fischer sættet med stensikre 21-8, inden japanerne nærmest nåede at se sig om.

- Jeg sagde til Joachim i pausen, at tanken var ved at være tom, selvom første sæt jo slet ikke var hårdt. Men det var kort tid efter min tidligere kamp, og så har jeg også en snottud, fortæller Christinna Pedersen.

Derfor blev andet sæt også ganske anderledes, og de to par fulgtes ad hele vejen.

En liggende Christinna Pedersen afværgede første japanske sætbold ved 20-19, men jubelen i hallen forstummede kort efter, da den anden japanske sætbold blev udnyttet.

I tredje sæt lignede det, at Christinna Pedersen var træt, og hun begik flere uprovokerede fejl, som gav japansk føring på 9-5.

Ved 11-11 var der igen kontakt, og med god gejst fik Pedersen og Fischer trukket sig selv op, og Christinna Pedersen stemplede igen ind i kampen.

Med det genfundne niveau trak danskerne lidt fra, men japanerne nåede op igen og ved 19-19, var det ren nervekrig.

Den vandt danskerne med 22-20 til sidst.

- Det blev en rigtig arbejdssejr, og heldigvis gik vi videre, så vi kan få lov til at spille igen i morgen (fredag, red.), lyder det fra Joachim Fischer.

I kvartfinalen slipper danskerne overraskende for de topseedede kinesere Zhang Nan og Zhao Yunlei, der tabte i to sæt i anden runde til Shin Baek Cheol og Chae Yoo Jung fra Sydkorea.

/ritzau/

 

Dagens Gossip