Dansk mixeddouble stormer i indisk badmintonfinale

28/03/2015

Dansk badminton har fået en flot start på en spændende semifinaledag i Super Series-turneringen Yonex Sunrise India Open i New Delhi.

Lørdag formiddag dansk tid åbnede Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen nemlig programmet med en overbevisende sejr i to sæt over Praveen Jordan og Debby Susanto fra Indonesien.

21-16, 21-14 lød sejrscifrene, og den danske duo er dermed klar til at forsvare sidste års finalesejr i slutkampen søndag.

Indoneserne fulgte med til 13-12 i første sæt, inden Fischer og Pedersen trak fra, men fra andet sæts start havde de topseedede danskere et klart overtag.

Det blev hurtigt 6-2, og danskerne lod aldrig de syvendeseedede modstandere komme ind i kampen igen.

Lørdag eftermiddag havde Christinna Pedersen også mulighed for at spille sig i finalen i damedouble sammen med makkeren Kamilla Rytter Juhl.

I en tæt kamp mod det topseedede japanske par Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi kom danskerne dog til kort.

I tre sæt tabte danskerne 15-21, 21-17, 20-22.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl hang efter på pointtavlen hele første sæt, men kæmpede sig tilbage i kampen med et stærkt andet sæt.

Det danske par var med til 13-13 i tredje sæt, før japanerne trak fra og lignede et vinderpar.

Endnu et dansk comeback i kampen var nær ved at blive fuldendt. Afværgede matchbolde og en udligning til 20-20 blev dog ikke fyldt op af yderligere danske point, og det japanske par vandt derfor 22-20.