Dansk musiker raser: Bror smidt ud af landet

Det kan være svært at forestille sig noget mere dansk end Dansk Melodi Grand Prix. Men L.I.G.A.-trommeslageren Ihan Haydar har måttet sande, at selvom hun har været med til at vinde sangkonkurrencen med Soluna Samay, har det været en lang, sej kamp at få lov at blive dansk.

Nu er hendes bror, som har boet i Danmark i 12 år, blevet nægtet opholdstilladelse, og det har fået trommeslageren helt op i det røde felt.

- Min lillebror har fået afslag på opholdstilladelsen. Ja, lad os bare smide ham ud. Lad os smide ham ud, der betaler sin skat, og har været godt integreret siden han var lille, skriver trommeslageren ironisk på bandets Facebook-side.

Ihan Haydar stiller sig uforstående over for, hvordan hendes 18-årige bror, som har etableret sig som professionel danser og ifølge trommeslageren er fuldt integreret, ikke kan få lov at få opholdstilladelse.

- Danmark, jeg forstår ikke idéen med, at man integrerer folk bare for at smide dem ud i sidste ende. Vi opfylder alle de komplicerede, skæve og umulige krav, og vi bliver stadig skudt ned. Gang på gang. Det er psykisk terror! Og jeg er virkelig træt af det!, raser trommeslageren fra L.I.G.A, som blandt andet har hittet med "Skylder dig ik' noget".

Søskendeparrets far flygtede fra Irak og fik efter flere flugtforsøg asyl i Danmark. Ihan Haydar og hendes bror kom til Danmark i 2013, da de blev familiesammenført med faren. Men efter de to søskende er fyldt 18 år, har problemerne stået i kø.

- Min statsborgerskabssag bliver også skubbet og forlænget, og jeg mister håbet. Nu har vi klaget over afslaget, men ryger han, når hans midlertidige opholdstilladelse løber ud om tre år, ryger jeg med ham - nok er nok, konstaterer den unge musiker.

Se opslaget her: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207062334890920&set=a.20826559...

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip