Dansk NFL-stjerne er nu tæt på sportens største hæder

Skrevet af admin

08/01/2016

Mest læste i dag

Listen over kandidater, der kan gøre sig håb om at få plads i amerikansk fodbolds prestigefulde Hall of Fame, er endnu en gang blevet skåret til.

Og den nu pensionerede danske stjerne Morten Andersen er fortsat at finde på listen, der torsdag blev afkortet til 15 navne.

Det fremgår af NFL's hjemmeside.

Dagen før den traditionsrige finale Superbowl mødes Hall of Fame-komitéen for at afgøre, hvem der skal have plads i det fine selskab i år.

Struerboen Morten Andersen har rekorden for flest scorede point i den amerikanske NFL-liga.

Så sent som i december blev den danske stjerne hyldet af mere end 73.000 tilskuere på sin gamle hjemmebane i New Orleans, da han fik plads i NFL-klubben New Orleans Saints' "Ring of Honor".

- Det er i sandhed en ære at være her og blive mindet om alle de store øjeblikke, jeg har haft her gennem 13 år, sagde Morten Andersen om hæderen til New Orleans' hjemmeside.

Morten Andersen er den mest succesfulde kicker i klubbens historie. Fra 1982 til 1994 var han holdets mest scorende spiller i 12 sæsoner.

Andersen er tilmed både den spiller med flest kampe og flest point for Saints.

Morten Andersen stoppede karrieren i 2007 i en alder af 47 år. Den garvede kicker har scoret 2544 point i 382 optrædener.

Hall of Fames kandidatliste bestod i første omgang af 108 nominerede. Den er blevet skåret til flere gange i løbet af sæsonen.

/ritzau/