Dansk NHL-keeper før slutspil: Jeg vil spille hver gang

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen bærer sin del af ansvaret for, at hans klub, Anaheim Ducks, har sikret sig titlen i Pacific-divisionen i NHL's Western Conference.

25-årige Andersen har gang på gang præsteret fornemt i målet. 51 gange i denne sæson er han startet inde, hvilket har udmøntet sig i 34 sejre.

Alligevel må danskeren finde sig i, at han ikke er et entydigt førstevalg til posten, inden det går løs i slutspillet.

Træner Bruce Boudreau råder nemlig også over den talentfulde amerikaner John Gibson, der på det seneste har fået en del spilletid på målmandsposten.

- Personligt vil jeg gerne spille hver gang. Men på nuværende tidspunkt er det ikke noget, jeg bekymrer mig så meget om. Jeg skal bare koncentrere mig om at spille, når jeg er på banen.

- Lige nu fokuserer holdet på at præstere så godt som muligt, og i hver kamp må vi stille med det bedste hold. Det er sådan, man vinder mesterskaber, ved at have en bred trup, siger Frederik Andersen til NHL.com.

Tidligt lørdag morgen dansk tid vogtede 21-årige John Gibson målet for Anaheim, der på hjemmebane tabte 2-4 til Colorado Avalanche.

Frederik Andersen kan dog håbe på, at han er den foretrukne, når slutspillet begynder. Men træneren lover intet.

- Både Andersen og Gibson ønsker at være førstemålmand, men lige meget hvor langt vi når i slutspillet, vil de begge få spilletid. Vi lægger os ikke fast på, at den ene er bedre end den anden, siger Bruce Boudreau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip