Dansk NHL-profil tvivler selv på VM-deltagelse

Danmarks mest rutinerede NHL-spiller, Frans Nielsen, har meldt sig klar til VM i ishockey i Tjekkiet, som begynder på fredag.

Men han tvivler alligevel selv på, at hans klub, New York Islanders, i sidste ende giver ham lov til at tage af sted. Det siger han til TV2 Sport.

- Jeg arbejder for New York Islanders, og deres beslutning må jeg respektere. Jeg kan godt se mig selv flyve over og hjælpe drengene i næste uge, men jeg tvivler på, at jeg får lov af Garth (Islanders’ general manager, Garth Snow, red.), siger Frans Nielsen til tv-stationen.

Frans Nielsen blev skadet i en af de sidste kampe i grundspillet i slutningen af februar, og han var ikke med i sit holds sidste tre kampe i grundspillet.

- Jeg føler faktisk, at det er okay nu. Jeg holdt pause i slutningen af grundspillet og har ikke haft tilbagefald. Nu må vi se, hvad lægerne og klubben siger, men det er klart, at jeg gerne vil hjælpe drengene på holdet, siger Frans Nielsen.

Det er nogle år siden, at Frans Nielsen sidst har været med ved VM. Først og fremmest fordi klubbens ledelse ikke har givet ham lov. Men han har dog spillet VM syv gange tidligere. Og han har allerede set VM-programmet igennem.

- Jeg har noteret mig, at vi på tirsdag møder Hviderusland. Det er nok den kamp, jeg realistisk kan nå frem til, hvis det er muligt, men nu må vi se, siger Frans Nielsen.

Danmark indleder VM på lørdag mod Slovakiet. På papiret må det forventes, at Danmark i denne sæson skal kæmpe for overlevelse blandt verdens 16 bedste ishockeynationer.

Danmark er i pulje med Rusland, USA, Finland, Slovakiet, Norge, Hviderusland og Slovenien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip