Dansk NHL-stjerne efter nødoperation: Godt jeg lyttede

Den danske ishockeyprofil Mikkel Bødker er ved at komme sig efter den forskrækkelse, han kom ud for 18. januar. Her endte en NHL-kamp med en nødoperation, efter at danskeren fik konstateret en ødelagt milt og indre blødninger.

Arizona Coyotes-spilleren troede egentlig blot, at han havde tabt pusten efter en hård tackling, men det viste sig langt mere alvorligt, og i dag priser han sig lykkelig for, at han lyttede til lægerne i Winnipeg, hvor kampen blev spillet.

- Winnipegs læger sagde: "Vi må hellere få taget en MR-scanning for en sikkerheds skyld". Det kunne vi ikke gøre i hallen, så vi måtte på hospitalet.

- Jeg var i tvivl, om det var nødvendigt, for de kunne ikke se, at noget var galt, siger Mikkel Bødker i et interview med Winnipeg-avisen The Carillon.

- Winnipegs læger insisterede på, at vi tog af sted, og at det var meget vigtigt. Jeg kan ikke takke dem nok for det.

Undersøgelsen viste, at Bødker havde ødelagt milten og havde indre blødninger, og den 25-årige dansker måtte herefter hasteopereres.

Det, som han troede, var en uheldig tackling i anden periode af kampen mod Winnipeg Jets, sluttede med et operationsar, som strækker sig fra brystet og ned til navlen.

- Jeg blev ramt lidt skævt nede bag det ene mål, og jeg tænkte egentlig ikke så meget over det. Det føltes bare, som om jeg tabte pusten. Jeg spillede videre, men det viste sig mere alvorligt end det. Det var en forskrækkelse.

Bødker spillede perioden færdig og gik også ud til tredje periode, men han begyndte at føle sig sløj.

- Jeg var ikke meget værd. Det var ikke rart at være derude, og jeg havde det dårligt. Så jeg gik tilbage til omklædningsrummet, fortæller han.

Derfra gik turen altså til Health Sciences Centre i Winnipeg, og det var heldigt.

På spørgsmålet om, hvad der ville være sket, hvis Bødker havde sat sig i flyet hjem til Arizona med holdkammeraterne, siger han:

- Det har de ikke fortalt mig i detaljer. Men jeg havde indre blødninger, og det er ret skidt.

- Jeg er meget taknemmelig for, at lægerne fik mig på hospitalet. Det har lært mig at lytte til dem. Alt handler ikke om ishockey. Det handler også om dit helbred, siger Bødker.

Den hurtige dansker er med 14 scoringer sit holds farligste mand i denne sæson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip