Dansk NHL-stjerne håber på stabilitet efter svær periode

NHL-karrieren har budt på både op- og nedture for Lars Eller, og sæsonen 2014-15 har langt fra været hans bedste tid i verdens bedste ishockeyliga.

Især offensivt har det til tider haltet for den tidligere Rødovre-dreng, men efter lørdagens sejr siger statistikken fire point i de seneste fire kampe for Montréal Canadiens.

- Det har været lidt frem og tilbage. Nu håber jeg på lidt mere stabilitet. Jeg startede på wing i dag og blev rykket ind som center. Jeg bliver nødt til at være forberedt på hvad som helst. I den her branche kan tingene ændre sig meget hurtigt, så jeg tager det meget dag-til-dag, siger Lars Eller til Ritzau efter sejren over New York Islanders.

Lars Eller havde med en målgivende aflevering og et mål i tomt bur en pæn andel i, at Montréal kunne trække sig sejrrigt ud af mødet med Frans Nielsens hold. Canadiens-angriberen krydrer dog glæden over præstationen med en anelse selvkritik:

- Jeg er meget tilfreds. Det var en svær kamp, og der var helt sikkert fejl hist og her, som jeg gerne ville have undgået, men jeg spillede en hel del, og når man bliver træt i slutningen af skift, som det sker i dag, så kommer der fejl en gang i mellem, men set i det store hele var det en god kamp, siger Lars Eller.

Efter snart fem år i den hockeygale canadiske by er 25-årige Lars Eller faldet godt til, fortæller han. Derfor var det ikke rart for ham, da der i vinteren gik rygter om, at Canadiens ville bytte ham til et andet hold, efter at han kom ind i en dårlig stime på isen.

- Personligt så læser jeg ikke aviser eller ser tv om de ting, men det er klart, at det er svært at undslippe i en by som Montréal, så på en eller anden måde kommer det igennem. Det er jo ikke sjovt, men jeg ved, at når man spiller dårligt, eller man ikke spiller op til sit bedste, som man håber på, så kommer de rygter, siger Lars Eller.

Alligevel føler han god tillid hos ledelsen, og så sent som mandag gik cheftræner Michel Therrien til pressen med et utvetydigt forsvar for Lars Ellers indsats, efter at danskeren har spillet nogle kampe på fløjen i stedet for den vante position som center.

- Lars har en god indstilling. Han forstår situationen. Jeg kan rigtig godt lide den måde, han har spillet de seneste tre uger. Han arbejder hårdt, han træffer bedre beslutninger med pucken, og han har det sjovere, lød det fra Canadiens' træner.

Med lørdagens høst er Lars Eller oppe på 11 mål og 10 oplæg fordelt over 64 kampe i sæsonen. Montréal fører NHL-tabellen og er næsten sikker på en plads i slutspillet, der starter til april.

/ritzau/

 

Dagens Gossip