Dansk Nordea-overskud vokser med halv milliard på et år

Storbanken Nordeas danske forretning fortsætter den indbringende udvikling i tredje kvartal. Sammenlignet med samme kvartal i 2012 steg bankens overskud i Danmark med en halv milliard til knap 694 millioner fra 194 millioner kroner.

Overskuddet for kvartalet fortsætter dermed niveauet for årets første kvartaler.

Det er især store forbedringer på nedskrivninger på udlån, som pynter på resultatet i Danmark. De dårlige lån kostede Nordea 559 millioner i tredje kvartal mod lidt over en milliard kroner i samme kvartal i 2012.

- Forretningsudviklingen i Banking Danmark var solid i tredje kvartal trods det generelt moderate aktivitetsniveau i dansk økonomi, skriver Nordea, der stadig tiltrækker kunder med relationsbankmodellen.

Antallet af nye kunder udefra i bankens kundeprogrammer fordel+ og premium udgjorde 7800 svarende til en stigning på stigning på 16 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Udlånet til private steg en anelse hos Nordea, der også oplevede stigende boligudlån, ligesom bankens markedsandel inden for boliglån er øget.

Nettorenteindtægterne steg en anelse, men de samlede indtægter faldt, da ikke renterelaterede indtægter faldt mere, fortæller banken.

Banken havde i tredje kvartal 3853 ansatte i medarbejdere omregnet til fuldtidsstillinger. Det er et fald på fire procent i forhold til samme kvartal sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip