Dansk nynazist for retten i Østrig: Spredte nazipropaganda på Facebook

Skrevet af Jesper Larsen

19/01/2015

Dagens topnyheder

En ung dansker, der studerer historie på universitet i Østrigs hovedstad Wien, skal i dag møde i retten, hvor han er tiltalt for nationalsocialistisk aktivitet.

Det er en alvorlig anklage i Østrig, og danske L.M kan se frem til en flere måneder lang betinget fængselsdom, hvis han kendes skyldig. 

Baggrunden for anklagen skal findes i L.M's aktivitet på Facebook, hvor han over en længere periode har lagt billeder og tekst op, der hylder Det Tredje Rige. Han har desuden drevet en blog under titlen 'et sted for nynazister'.

Efter politiets sigtelse af ham, har han ændret navnet på sin blog til 'Et sted for frihedskæmpere'

Ifølge oplysninger til dagens.dk, har danskeren haft kontakt til flere af Østrigs ledende højreorienterede, ligesom hans Facebook afslører, at han også har været aktiv på den danske scene for nynazister. 

Fængslet over julen

Ifølge det østrigske medie Kurier, skulle L.M oprindeligt have mødt i retten d. 16 december sidste år, men der måtte dommeren og nævningene vente forgæves, da han ikke dukkede op.

Derfor krævede dommeren i sagen danskeren anholdt, og han sad fængslet i Wien henover jul, men blev løsladt igen d. 13. januar. 

Den danske nynazist har endnu ikke forholdt sig til anklagerne, men på hans blog skriver han flere gange, at underviserne på universitetet er stikkere, ligesom han beklager sig over, det han opfatter som en indskrænkning af hans ytringsfrihed. 

L.M kan se frem mod en flere måneder lang betinget fængselsdom, hvis han kendes skyldig.