Dansk oberst får amerikansk hædersmedalje

- Det var en stor overraskelse, jeg vidste slet ikke, at den blev givet til udenlandske officerer, siger oberst René Andersen om den fornemme, amerikanske hædersmedalje.

Obersten fik overrakt Bronze Star medaljen, da hans udsendelse i Kabul var slut efter knapt ni måneder. Her har han arbejdet sammen med amerikanerne og fungeret som næstkommanderende i den sektion, der har arbejdet med implementeringen af den afghanske grundlov.

- Det har været spændende at få lov til at indføre en ny grundlov i Afghanistan, fortæller obersten, der også er uddannet jurist.

I begrundelsen for tildelingen af medaljen er der blandt andet lagt vægt på, at René Andersen har spillet en central rolle i, at afghanerne har en stigende tillid til deres lands fremtid.

- Jeg er stolt over, at vi som danske officerer er absolut på højde med amerikansk personel. Men vi kan lære af deres erfaring, eftersom de har været i krig i mange flere år end os, udtaler oberst René Andersen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip