Dansk OL-chef: Vi arbejder på at få Wozniacki til Rio

07/04/2016 22:38

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har fortsat et håb om, at tennisspilleren Caroline Wozniacki til sommer bliver dansk fanebærer ved OL i Rio de Janeiro.

DIF og Wozniacki skal dog sætte deres lid til en dispensation, efter at tennisstjernen er blevet skadet under torsdagens træning og dermed går glip af den kommende Fed Cup i Egypten.

Dermed opfylder Wozniacki ikke Det Internationale Tennisforbund, ITF's OL-krav.

- Det er som udgangspunkt rigtig skidt, at Wozniacki er blevet skadet, da hendes berettigelse til at deltage i OL ryger, siger Morten Rodtwitt, der er Danmarks OL-chef i Rio.

Wozniacki mangler at deltage i én Fed Cup-turnering over en fireårig periode, og det var meningen, at hun skulle opnå sin OL-berettigelse ved at deltage i Kairo.

- Det er en force majeure-situation - alle kan blive syge og skadet, og det er tæske-uheldigt for hendes sæson og ikke mindst OL, siger han.

DIF blev gjort bekendt med fanebærerens skade torsdag eftermiddag, og man gik straks i gang med at undersøge muligheden for en dispensation.

- Dansk Tennis Forbund er i gang med at undersøge hos ITF, hvordan proceduren er for at ansøge om dispensation.

- Før vi har fået en tilbagemelding, omkring hvilken dokumentation vi skal fremlægge, og fået en deadline, så ved vi ikke mere.

- Jeg vil tro, at vi blive klogere i løbet af weekenden, men jeg ved ikke, om vi bliver klogere på ITF's holdning. Det er nok en kommission, der skal tage sådanne sager op, så det kan tage noget tid, før vi får et svar, siger Morten Rodtwitt.

OL-chefen har ikke haft tid til at undersøge, hvordan ITF har vurderet lignende sager, men han tror, at Wozniacki har en god sag.

- Jeg er fortrøstningsfuld omkring en dispensation til Caroline.

- Det vil være ekstremt underligt, hvis man på baggrund af sygdom og skader ikke kan opnå en dispensation, når man har vist god vilje og deltaget ved Fed Cup.

- Desuden er hun i "good standing" i sit eget forbund, siger Rodtwitt.

Han slår fast, at DIF endnu ikke overvejer at finde en ny dansk fanebærer.

- Vi har ikke arbejdet med en plan b, og vi gør det heller ikke, før situationen ændrer sig, siger Rodtwitt.

/ritzau/