Dansk OL-guldvinder er udtaget til legene i Rio

admin

425 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Det bliver sejlerne Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck, der skal repræsentere Danmark i 49er-båden ved OL i Rio i august.

Danmarks Idrætsforbunds (DIF) bestyrelse har mandag udtaget de to sejlere, der kun har sejlet sammen i kort tid.

- Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck har ikke samarbejdet så længe, og det betyder, at det er nogle lidt andre ting, vi arbejder med i træningen, end man normalt ville gøre på det her tidspunkt.

- Derfor er det heller ikke så let at spå om, hvordan det kommer til at gå i Rio, men umiddelbart peger samarbejdet i den rigtige retning, og en top-5 placering virker realistisk, siger Thomas Jacobsen, der er sportschef i Dansk Sejlunion, i en pressemeddelelse.

Jonas Warrer vandt OL-guld i 49er i Beijing i 2008, da han sejlede sammen med Martin Kirketerp.

Ved OL i London for fire år siden bestod den danske 49er-båd af Allan Nørregaard og Peter Lang, der vandt bronze.

Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck begyndte først at sejle sammen i foråret, da der opstod komplikationer i samarbejdet mellem Warrer og Anders Thomsen.

Team Danmark har alligevel forventninger til indsatsen i Rio.

- Rammer Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck deres topniveau, kan vi håbe på, vi endnu engang skal sidde helt ude på stolekanten, når medaljerne skal fordeles.

- Hvis alt flasker sig, har de potentialet til at blande sig blandt de bedste til OL. Det vidner om det meget høje niveau, der er i dansk sejlsport.

- Et niveau, som er båret af en stærk kultur, dygtige trænere og sportschef, som fortjener anerkendelse for at udvikle dansk sejlsport, så vi i dag er en af verdens bedste sejlsportsnationer, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

/ritzau/