Dansk OL-sejler flygter fra skuddrama i Rio

admin

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Ved højlys dag blev OL-sejleren Anne-Marie Rindom nødt til at flygte fra et skuddrama nær havnen i Rio, hvor sommerens lege skal afholdes.

Det fortæller OL-kollegaen Anette Viborg i et indlæg på Facebook onsdag.

- I dag kommer jeg ind fra træningsrace og får at vide, min veninde Anne-Marie har måttet søge skjul for voldsomme skyderier, der skete nær havnen i Niteroi, Rio. Episoden skete, lige efter Allan og jeg tog på vandet, skriver Annette Viborg.

Den rystede sejler fortsætter med flere detaljer om den dramatiske episode ved havnen.

- Først tror Anne-Marie og hendes træner, det er fyrværkeri. Men arbejderne på havnen flygter ind i skurene, og de lokale sejlere spæner væk fra deres både og ind under halvtagene.

- Snart vinker de kraftigt af de danske sejlere, at de skal søge ly for vildfarne kugler. Anne-Marie siger, hun kan se frygten i deres øjne, mens larmen fra maskinpistolerne runger mellem murerne, og alle er yderst utrygge ved situationen.

- Det er så vanvittigt. En ting er ikke at gå ud om natten. Det er normal smarthed ikke at gøre i Rio. Men her snakker vi skudkamp ved højlys dag. Super sted at træne, lyder det fra Anette Viborg.

Senere onsdag har Anette Viborg fjernet sit indlæg på Facebook, mens en anden dansk sejler Katja Salskov-Iversen nedtoner hændelsen.

- Intet fandt sted på havnen. Det var kun lyde, man kunne høre. Ja, det var uhyggeligt, men alle er mere end ok, skriver Katja Salskov-Iversen i en kommentar på Facebook.

Dansk Sejlunion er lige nu i gang med at kontakte sejlere og trænere i OL-området, og der er også taget kontakt til DIF's chef de mission for OL, Morten Rodtwitt, for at undersøge sagen nærmere.

Det har endnu ikke været muligt at få kommentarer fra Rodtwitt eller sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen. I en sms bekræfter Thomas Jacobsen, at man er i gang med at få kontakt til sejlerne.

/ritzau/