Dansk Oscar-kandidat endelig på vej til USA

Skuespilleren Pilou Asbæk har fredag sat sig om bord på et fly til Los Angeles, hvor Oscar-festen søndag aften løber af stablen, og hvor den danske film "Krigen" er nomineret til en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

- På vej til LA (Los Angeles red.) ... endelig, skriver den danske skuespiller fredag morgen på sin Twitter-profil efterfulgt af hastaggene #AWar#Oscar2016.

Den danske "Borgen"-skuespiller har i den seneste tid opholdt sig i New Zealand i forbindelse med optagelserne til en ny film, og det var meningen, at han skulle være fløjet fra New Zealand torsdag, så han kunne deltage i planlagte aktiviteter med det danske filmhold i Los Angeles i ugens løb.

Men Pilou Asbæk nåede i første omgang ikke sit fly. Det bekræftede pr-ansvarlig Freddy Neumann torsdag over for Ritzau Fokus.

Nu er den danske hovedrolleindehaver i filmen "Krigen", som på engelsk hedder "A War" dog endelig på vej mod Los Angeles, hvor han blandt andre støder til kollegaen Tuva Novotny og filmens instruktør Tobias Lindholm.

Oscar-uddelingen afholdes søndag aften og er et enormt tilløbsstykke for filmelskere fra hele verden.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip