Dansk Oscar-kandidat vinder filmpris dagen før Oscar-show

Den danskproducerede dokumentarfilm "The Look of Silence" har lørdag fået et godt rygstød forud for uddelingen af Oscar-statuetter søndag, hvor filmen også er nomineret.

Ved Independent Spirit Awards i Californien vandt filmen, der er instrueret af den herboende amerikaner Joshua Oppenheimer, i dokumentar-kategorien.

Det skriver Variety.com.

- Vi er så beærede over at have vundet en Spirit Award, skriver Joshua Oppenheimer på Facebook.

"The Look of Silence" er efterfølgeren til hans ligeledes Oscar-nominerede "The Act of Killing".

I filmen følger man Adi, hvis bror blev dræbt i 1965 i det indonesiske folkedrab, der kostede mindst en halv million mennesker livet.

I 2014 var "The Act of Killing" også nomineret ved Independent Spirit Awards - dog uden at vinde. Derfor er der grund til øget optimisme i den danske lejr forud for søndagens Oscar-show i Los Angeles.

Independent Spirit Awards bliver holdt i strandbydelen Santa Monica i Los Angeles og uddeler priser til film, der er produceret for et budget på under 20 millioner dollar.

Filmen "Spotlight" vandt i kategorien for bedste spillefilm. Den er også nomineret til en Oscar søndag, hvor den blandt andet er oppe imod "The Revenant" og "The Big Short".

Danmark har to skud i bøssen, når der uddeles gyldne Oscar-statuetter søndag. Foruden "The Look of Silence" er Tobias Lindholms "Krigen" nomineret i "bedste ikke-engelsksprogede film"-kategorien.

Her er den blandt andet oppe imod den ungarske "Sauls søn", der lørdag vandt prisen for bedste internationale film ved Independent Spirit Awards.

/ritzau/

 

Dagens Gossip