Dansk overlæge jubler: Ny behandling dræber brystkræft lynhurtigt

Forskere fra det britiske universitet University Hospital of South Manchester har opdaget, at det har overraskende stor effekt, hvis man kombinerer to forskellige stoffer, som allerede bliver brugt til at behandle brystkræft. Det skriver BT.

Der findes forskellige typer af brystkræft, og behandlingen har vist sig at være effektiv i bekæmpelsen af brystkræfttypen HER2-positiv, som er den type, som cirka 20 procent af de brystkræftramte har.

I forsøget blev 257 kvinder med brystkræfttypen HER2-positiv behandlet med en kombination af stoffet herceptin og TKI, hvorefter de blev opereret 11 dage senere.

De to stoffer bliver i dag anvendt hver for sig i behandlingen af brystkræft. Med den nye metode kombinerer man dem og behandler patienten inden en operation.

I to ud af tre af tilfælde blev kræftsvulsten markant mindre eller forsvandt helt allerede inden operationen. Det betyder, at kvinderne potentielt kan undgå en opslidende kemo-behandling efter operationen.

- Det er enormt spændende, da det er ret voldsomme resultater, de kan præsentere, siger overlæge Jens Oluf Bruun Pedersen fra Kræftens Bekæmpelse til BT.

Han tilføjer, at man endnu ikke kender til de langsigtede resultater.

Der er endnu ikke forsøg med behandlingen i Danmark, men overlægen spår, at der ikke går længe, før den nye behandlingsform bliv prøvet herhjemme.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip