Dansk playmaker sukker efter mere spilletid ved EM

Til hverdag styrer hun spillet på håndboldligaens suveræne tophold, Team Esbjerg, men ved EM har det indtil videre været begrænset, hvor meget man har set til den danske playmaker Lotte Grigel.

Kristina Kristiansen har været førstevalget på positionen, og Grigel er primært blevet brugt som "brandslukker", der skulle skabe orden, når det danske angrebsspil var begyndt at falde fra hinanden.

- Det er meget ind og ud, og det er en lidt ubarmhjertig rolle, hvor man altid skal ind, når det brænder på. Det kan godt være svært, men jeg forsøger at byde ind med alt det gode, jeg har, siger Lotte Grigel.

Knap 47 minutter på banen er det i alt blevet til i Danmarks første fire kampe for den vestjyske iscenesætter.

Kun Anne Mette Hansen og Susan Thorsgaard har fået mindre spilletid, og antallet af spilleminutter er noget i underkanten, hvis Grigel selv kunne bestemme.

- Jeg ville gerne have haft nogle flere minutter, men man må jo tage det, man kan få, konstaterer hun og slår fast, at hun ikke har været forbi landstræner Jan Pytlick for at kræve mere spilletid.

- Nej, det kunne jeg aldrig finde på. Jeg er opdraget til, at træneren bestemmer, og det han siger, må man bare acceptere. Og det gør jeg, men når jeg er på banen, forsøger jeg da at overbevise ham om, at han gerne må bruge mig noget mere, siger Grigel.

I den hjemlige liga ligger hun sæson efter sæson oppe blandt de mest scorende spillere, men ved EM er det foreløbig blot blevet til et enkelt mål.

Den rolle, Grigel har fået i turneringen, lægger ikke op til, at hun skal søge chancen selv, forklarer hun.

- Når man kommer ind på hektiske tidspunkter, så får man at vide, at man bare skal sætte spillet op. Så gør man jo det. Og så er der ikke plads til så meget andet.

- Hvis jeg havde spillet flere minutter, havde der været plads til mere kreativitet, og jeg ville nok blive mere fri i mit spil, siger Lotte Grigel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip