Dansk playmaker trods nedtur: EM er ikke et tilbageslag

Med 22-29-nederlaget til Spanien onsdag aften ligger det fast, at de danske håndboldkvinder ikke kommer til at spille med om medaljer ved EM.

En skuffelse efter sidste års bronze ved VM i Serbien og en officiel målsætning om en medaljer. Men turneringen som helhed har ikke været et tilbageslag for det danske landshold, mener playmakeren Kristina Kristiansen.

- Jeg synes ikke, det er et tilbageslag. Det var en overraskelse, at vi blev nummer tre sidste år. Det var der ingen, der havde drømt om. Men vi ville meget gerne have været i semifinalen, så vi er selvfølgelig meget skuffede nu, siger Kristiansen.

Hun erkender, at holdets indsats mod Spanien slet ikke var tilstrækkelig til at true et rutineret og velspillende spansk hold.

- Der er ikke så meget at gøre. Hvis vi alle sammen havde været på toppen og havde haft ild i øjnene, så havde det været virkelig ærgerligt. Men vi tabte bare til et bedre hold.

- Vi brændte for meget, og deres målmand blev jo valgt til kampens bedste spiller. Selv om hun er lige så lille som mig, så stod hun altså godt. Det må man også tage hatten af for, siger Kristina Kristiansen.

Danmark var bagud med 12-15 ved pausen, men det blev kun værre i anden halvleg, hvor spillerne til sidst virkede opgivende.

- Med sådan en præstation kommer man ikke i semifinalen. Første halvleg var egentlig fin, og vi kom til nogle gode chancer og gode kontraangreb. Men i anden halvleg gik det stærkt, og ligegyldigt hvad de gjorde, så lykkedes det, konstaterer Kristina Kristiansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip