Dansk politi: Færre problemer med festende unge i Prag

De danske unges vinterferietur til Prag ser indtil videre ud til at forløbe uden de store problemer.

For to år siden var der ellers store problemer med de festende danskere, men siden da har det danske politi sendt mandskab med til Tjekkiet, hvilket ifølge Thomas Kristensen, der er kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet, har været en god løsning.

- Vores betjente har ingen beføjelser, når de er på gaden i Prag. De følges rundt med det tjekkiske politi, og forsøger at hjælpe til, når der opstår episoder. Det kan være nemmere at have en fornuftig dialog, når man taler samme sprog, siger han

Selvom Ekstra Bladet og tv2.dk mandag morgen kunne berette om en bus på vej til Prag, hvor danske studerende ifølge en buschauffør fra Herning Turist både havde røget joints og udvist truende adfærd, ser det altså ud til, at der er styr på situationen nede i Prag.

Det nikker Danmarks ambassadør i Tjekket, Christian Hoppe, genkendende til.

- Stemningen har været rolig de første par dage i Prag. Jeg tror, at alle har lært af tidligere episoder, og så er antallet af gæster også lavere i år end tidligere, siger han.

Politiet bekræfter, at der i modsætning til forrige år ikke har været de store problemer med de festglade danskere.

- Der har ikke været nogen alvorlige episoder, hvor danskere har været involveret. Vi har måttet følge et par stykker hjem til hotellet, og en enkelt på sygehuset, fordi hun havde drukket for meget, men det er også alt, siger Thomas Kristensen.

Danmarks ambassade forventer, at 1000 unge danskere vil deltage i festlighederne. I 2013 deltog omkring 10.000, mens 5000 var med sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip