Dansk politi og soldater advares: I er mål for terror

Sagerne om uprovokerede terrorangreb på uniformerede betjente og soldater har på det seneste ramt en række vestlige lande, og det får nu danske efterretningstjenester til at advare om, at også danske betjente og soldater er mål for terrorister.

Det skriver DR Nyheder.

I en skrivelse til samtlige politikredse fra Rigspolitiet lyder en skarp advarsel om, at de seneste terrorangreb mod politi og militær i USA, Canada og Storbritannien også kan forekomme på dansk jord.

- På baggrund af de seneste angreb, hvor uniformerede polititjenestemænd har været udsat for uprovokerede og tilfældige angreb fra civilpersoner, opfordrer Rigspolitiet nu politikredsene til at henlede personalet på disse forhold, står der blandt andet i brevet fra Rigspolitiet.

Et lignende brev er gået rundt til landets soldater.

Her var afsenderen Værnsfælles Forsvarskommando, der på baggrund af en ny trusselsvurdering fra Forsvarets Efterretningstjeneste har opfordret soldaterne til at passe ekstra på.

I brevet står der, at militærfolkene skal vise "skærpet opmærksomhed overfor ukendte personer, uidentificerede køretøjer eller genstande samt mistænkelig adfærd og aktiviteter, også særligt i forbindelse med offentlige og større arrangementer".

Både Forsvarets Efterretningstjeneste og Rigspolitiet understreger i brevene, at den generelle trussel mod Danmark og dansk uniformeret personel ikke er steget, men stadig ligger på "alvorlig" på landsplan og "middel" i forhold til militær og politi.

Flere kilder i militæret og politiet udtrykker dog overfor DR Nyheder, at skrivelsen reelt er en skærpelse af trusselsniveauet overfor de uniformerede styrker fra et lavt niveau til et højere niveau af middel.

Det er ikke mere end to dage siden, at Norges efterretningstjeneste PST gik ud offentligt og advarede mod, at norske politi- og militærfolk kunne være mål for terrorister.

Ifølge en af Europas førende terrorforskere, Magnus Ranstorp, er truslen i Norge meget lig den, som de danske soldater og politifolk står overfor.

- Både Norge og Danmark deltager aktivt i koalitionen mod Islamisk Stat, så trusselsbilledet er det samme mod de to lande, siger han til DR Nyheder.

/ritzau/

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip