Dansk politimand: Om jeg så skal tage plomberne fra flygtninge, så gør jeg det

- Politiet i Danmark er ikke rare. De er fascistiske.

Sådan lyder svaret blandt andet fra en gruppe flygtninge, da det svenske medie Dagens Nyheter interviewer dem på Hovedbanegården i København.

Baggrunden er, at flygtningene oplever, at ordensmagten i Danmark tager smykker, penge og arvestykker fra dem, når de ankommer.

Da mediet spørger en dansk politimand på Hovedbanegården, hvad han tænker om fremgangsmåden, lyder svaret således:

- Jeg gør det, jeg bliver bedt om at gøre. Om de så siger, vi skal tage flygtningenes guldplomber, så vil jeg gøre det. Som politimand har man ingen holdning, man følger bare loven, siger politimanden Michael Hansen til Dagens Nyheter.

Privat ser han heller intet problem i metoden, uddyber han over for mediet, der har postet artiklen på sin facebookside og fået en del dansker-kritiske kommentarer med på vejen. 'Nacister' er eksempelvis et yndet ord om danskere i tråden. Se oplaget her.

Forfatter og tidigere formand for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, raser over udmeldingen og forlanger svar på, om det er dansk politis officielle holdning, fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt på Twitter:

 

 

Hvad tænker du om politiets arbejde: Kan de sige fra, eller gør det blot deres job?

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip