Dansk racerkvinde er årets rookie i USA

Skrevet af admin

15/09/2015

Dagens topnyheder

2015 har været et fantastisk år for den danske racerkører Christina Nielsen, som har imponeret stort på amerikansk asfalt.

I langdistanceløbsserien Tudor United Sportscar Championship har den danske racerkvinde lagt sig i spidsen af den samlede stilling med blot to løb tilbage, og hun kan blive den første kvinde til at vinde løbsserien.

Derudover har hun kørt i den prestigefulde Pirelli World Challenge-serie, som blev afsluttet i weekenden. Med en tredjeplads i GTA-klassen i det sidste løb - hendes femte podieplacering i sæsonen - sluttede Christina Nielsen samlet nummer seks.

Den præstation har givet opmærksomhed, og ved den afsluttende gallafest og prisuddeling fik danskeren en flot pris.

Hun blev således kåret som "Rookie of the Year", der gives til den debuterende kører i løbsserien, som imponerer mest.

- Det har været en vild sæson i Pirelli World Challenge, og jeg føler selv, at jeg har udviklet mig rigtig meget som racerkører, siger Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

- Så at serien har set på mig som "Rookie of the Year" er en kæmpe anerkendelse, og det er dejligt at vide, at der er andre, der har kigget på en og set den udvikling, som jeg også selv føler, jeg har gennemgået.

Christina Nielsen var ikke selv til stede ved prisuddelingen, da hun var rejst for at forberede sig til de afgørende løb i Tudor United Sportscar Championship.

I stedet modtog hendes far - den tidligere Le Mans-kører Lars Erik Nielsen - prisen på datterens vegne.

/ritzau/