Dansk rapper lægger sig selv i graven

Den 23. juni 2013 blev rapperen Niels "Niarn" Roos indlagt på Hvidovre Hospital med betændelse i bugspytkirtlen. Hans årelange misbrug af stoffer og alkohol var ved at slå ham ihjel.

Rapperen lå lænket til sygesengen med drop i begge arme. Han måtte ringe efter hjælp for at gå på toilettet. Nogle gange nåede sygeplejersken frem, andre gange måtte han bede om en klud, hvis de kom for sent. Det fortalte han torsdag aften til Aftenshowet på DR1.

Måneden i sygesengen tvang Niels Roos til en ædruelighed, der konfronterede ham med hans dæmoner. Det skriver han nu i et åbent afskedsbrev til sit eget alterego, Niarn.

- Det fik mig til at reflektere over de seneste 3-4 år af mit liv, som havde været en lang nedadgående ond spiral, skriver han og fortsætter:

- Min løsning havde været at sætte en flaske for munden og en rullet pengeseddel i næsen.

Da Roos blev udskrevet en måned senere, blev hospitalsudgangen en rensende oplevelse fra dæmonerne.

- Niels overlevede på det hospital, men det gjorde Niarn ikke. Han døde. Faktisk en slags lettelse, som om djævelen på min skulder endelig var væk, skriver den 35-årige ålborgenser i det hudløst ærlige afskedsbrev.

- Misforstå mig ikke, jeg elsker Niarn af hele mit hjerte. Niarn har aldrig været en fiktiv person - han er skabt af alt det negative, alt det destruktive, alt det dystre, der levede i mig i så mange år, skriver rapperen.

 - Derfor er det med blandede følelser, at jeg meddeler, at min karriere som Niarn slutter her. Jeg stopper ikke med at lystre på navnet Niarn, men jeg stopper med at skrive, indspille og udgive musik som Niarn, skriver Roos og slutter:

- Jeg hedder Niels, jeg er alkoholiker, og jeg vil aldrig nogensinde tilbage i det hul. Jeg vil nu koncentrere mig om min ædruelighed, nye musikprojekter og min lille datter, som min elskede kæreste og jeg netop har fået.

Niels Roos begraver Niarn med sin nye single "Ingen Tårer Ingen Ord," der udkommer 22. september.

Newspaq

 

Dagens Gossip