Dansk rockkomet: Musikbranchen overrasker

Danmark er et lille land at sælge plader i. Men når det kommer til at færdes i en hård musikbranche kan en petit størrelse faktisk være en fordel. Det mener det danske electro-rockband The Minds of 99.

- Personligt er jeg blevet rigtig positivt overrasket over den danske musikbranche. Her er meget mere klare linjer, siger Jakob Bech-Hansen, der står for bandets synthesizere og percussion.

Bandmedlemmerne - som desuden tæller forsanger, Niels Brandt, Anders Folke Larsen på guitar, Asger Wissing på bas, trommeslager Louis Clausen samt Mikkel Bech-Hansen, der håndterer synthesizere og programmering - har alle forsøgt sig med musikken uden for landets grænser.

- I udlandet har de en tilgang, der hedder "Elsk alle, men stol på ingen". Det oplever jeg slet ikke på samme måde i Danmark. Her har jeg virkelig mødt mange hårdtarbejdende og super dedikerede mennesker, siger Jakob Bech-Hansen.

Niels Brandt, som før dannelsen af The Minds of 99, var den ene halvdel af electro-duoen Shanghai, er også godt tilfreds med at være tilbage i den musikalske andedam.

- Der er meget mere nonprofit over det herhjemme, og i det hele taget meget mere fair play. Jeg tror slet ikke, du kan være i den danske musikbranche, hvis ikke du kan opføre dig ordentligt og behandle folk godt. Det er den simpelthen for lille til, siger han.

For ligesom at understrege de danske drenges knytning til moderlandet, har The Minds of 99 desuden valgt at synge på dansk.

- Jeg tror, vi alle sammen har fundet ud af, at det er ligesom om, der er lidt mere hul igennem med det, man siger, og det, man synger, når man udtrykker sig på sit modersmål, siger Louis Clausen.

Med sangtekster på dansk, har bandet, der sidste år vandt P3's Karrierekanonen, dog med al sandsynlighed lukket døren for en karriere i udlandet.

Man skal dog aldrig sige aldrig, mener The Minds of 99, der i juni spillede foran deres hidtil største publikum på Northside-festivalen i Aarhus.

- Måske kommer der også en plade på engelsk på et tidspunkt. Vi udelukker ingenting, siger Niels Brandt.

Newspaq

 

Dagens Gossip