Dansk salg af høreapparater vokser igen i Tyskland

Skrevet af admin

12/11/2015

Dagens topnyheder

Der er fremgang hos den danske producent af høreapparater William Demant, som efter tredje kvartal kan konstatere, at selskabets salg af høreapparater vokser hurtigere end resten af markedet.

- Drevet af Oticons succesfulde Inium Sense platform har koncernens kerneforretning - engrossalg af høreapparater - år til dato genereret tilfredsstillende organisk vækst, der overstiger markedsvæksten, skriver William Demant i regnskabet.

William Demant har haft problemer med svigtende salg på det store tyske marked i første halvdel af året, men udviklingen er vendt i tredje kvartal, konstaterer selskabet i regnskabet, som stort set ikke indeholder konkrete tal.

- Efter at have oplevet en lav, tocifret negativ vækstrate i første halvdel af 2015 har Tyskland oplevet fremgang i anden halvdel af året, lyder det fra William Demant, som også konstaterer fremgang i Storbritannien.

Væksten i Europa var på niveau med den historiske gennemsnitlige vækstrate, lyder det.

- Som forventet er der i andet halvår igen kommet gang i efterspørgslen fra NHS i Storbritannien, hvilket i år til dato har bragt væksten op på det normale niveau, efter at vi så en negativ vækstkurve i første halvår, skriver William Demant.

Til gengæld er væksten taget af i USA i tredje kvartal, efter at der i årets første halvdel var en vækst på ni procent.

- År til dato har stykvæksten på det amerikanske marked dog været positiv og har faktisk oversteget den historiske gennemsnitlige vækstrate, lyder det.

I forbindelse med regnskabet fastholder William Demant forventningerne til hele året. Dermed regner høreapparatproducenten fortsat med et driftsoverskud omkring 1,8-2,0 milliarder kroner for 2015.

/ritzau/