Dansk sanger: Min søn fik mig til at give alt

Hans single "Marilyn" blev det mest spillede nummer på radiokanalen P3 sidste år, han har spillet koncerter med Lukas Graham, og sidst i januar starter han sin egen turné rundt i landet.

Det seneste år har været hektisk for den københavnske soulsanger Patrick Dorgan, men vejen til gennembruddet har ikke altid været helt lige, og det tog noget tid for ham at få en fod indenfor i musikbranchen.

En aften sad han på en trappesten udenfor restauranten, hvor han arbejdede, som han havde gjort så mange gange før. Men den aften skulle vise sig at blive et vendepunkt i den 28-årige sangers liv.

- Jeg sagde til mig selv "Nej det kan ikke være rigtigt det her". Jeg stod og knoklede 70 timer om ugen i et køkken. Jeg arbejdede alt for meget, og jeg kan huske, at jeg vågnede om natten og havde hjertebanken og rystede på hænderne. Jeg tænkte, at jeg måtte gøre noget anderledes og satse mere på musikken. Det var der, jeg knækkede koden, og så kom den ene succesoplevelse efter den anden, siger Patrick Dorgan til Ritzau Fokus.

Vendepunktet kom nogenlunde samtidig med, at "Bitter"-sangeren fik sin søn med sin kæreste igennem mange år. Og han er selv overbevist om, at den nye rolle som far gjorde en forskel.

- At jeg for alvor gav det et skud, tror jeg også hænger sammen med, at vi fik min søn. Så havde jeg pludselig kun et vist antal timer i døgnet til arbejdet, og det skulle foregå konstruktivt, og det gav struktur i hverdagen. Det har helt klart også hjulpet, at jeg har fået et ansvar. Før var det bare mig selv, jeg skulle tænke på, siger han.

I dag er sønnen fyldt tre år, og familien er blevet udvidet med en lille datter på 15 måneder. Det var vigtigt for sangeren, der er aktuel med singlen "Painkillers", at han forsøgte at indfri sin drøm om en musikkarriere, selv om han havde stiftet familie.

- Jeg gider ikke være den nedslåede far, der ikke fik prøvet. Jeg tror også, at min kæreste ville skide på, om jeg tjente penge på det eller fik succes med det. Bare jeg fik prøvet - også selv om jeg måske brækkede halsen på det, siger han.

Og lige netop støtten fra kæresten sætter han stor pris på. Det gjaldt både, da han pludselig sagde sit job op for at satse mere på musikken og nu, hvor tingene begynder at tage fart.

- Det har betydet alt, at jeg har haft støtte på hjemmefronten. Der var en periode, hvor jeg ikke kunne betale huslejen, fordi jeg sagde op fra den ene dag til den anden. Hun har været der og hjulpet og passet børnene, når jeg har været ude og spille eller i studiet, siger han.

Sidste år udgav Patrick Dorgan albummet "Painkillers", og den 28. januar skyder soulsangeren gang i sin første turné rundt i landet, og han glæder sig til at optræde for sit eget publikum.

- Jeg vil gerne invitere folk indenfor og give dem en fed oplevelse. Hvis bandet og jeg har det fedt, så smitter det af. Jeg vil gerne blæse folk bagover, siger Patrick Dorgan, der ikke er i tvivl om, hvad det næste store mål for karrieren er:

- Jeg vil selv fylde Forum. Men der er lige lidt vej endnu, griner han.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip