Dansk sanger scorer historisk hæder

"Den eneste i verden". Sådan lyder et af numrene fra Michael Falch, og nu kan han kalde sig den eneste danske sanger i verden, der har vundet både en Bodil- og en Danish Music Awards-statuette.

DMA-prisen fik han lørdag aften for årets danske voxpop-udgivelse for sit seneste album "Sommeren kom ny tilbage."

Bodil-statuetten vandt den 58-årige sanger og skuespiller allerede tilbage i 1987 for sin rolle som den navnløse detektiv i filmatiseringen af Dan Turèlls roman "Mord i mørket." Han har også flere gange været nomineret til en DMA-pris, som han nu endelig fik for sit anmelderroste seneste album.

Også den islandske sangerinde og skuespiller Björk er vinderen af både en DMA- og en Bodil-statuette.

Og desuden har jazzkomponisten og tegneren Flemming Quist Møller modtaget  DMA-statuette og en æres-Bodil for sine soundtracks, ligesom også multikomponisten Bent Fabricius Bjerre har modtaget en æres-Bodil og en DMA-statuette for "årets dansktop-udgivelse."

I USA findes en lignende pris-pakke, der kaldes for EGOT. Den hæder betyder, at man har vundet firkløveret af både en Emmy, Grammy, Oscar og Tony-statuette.

Michael Falch udgav den 20. oktober opsamlingsalbummet "Hånden på hjertet - de største sange," som han tager på turné med i 2015.

Newspaq

 

Dagens Gossip