Dansk sejlhåb vinder guld på OL-vandet i Rio

Det olympiske sejlsportshåb Anne-Marie Rindom slog lørdag størstedelen af den internationale elite, da hun vandt guld i Laser Radial i et stævne ud for Rio de Janeiro.

Inden Medal Race indtog den 23-årige dansker tredjepladsen, og derfor holdt hun et skarpt øje med de to foranliggende konkurrenter fra Finland og Belgien i den afgørende sejllads.

- Jeg lå treer og vidste, at jeg havde chancen for at vinde, så jeg var rigtig nervøs før start. Jeg forsøgte at holde mig ude af problemer og kontakt med de andre både og i stedet sejle mit eget ræs. Det lykkedes rigtigt godt, siger Anne-Marie Rindom i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

- Jeg så, at de to piger, der lå foran mig, fik en dårlig start. Derfra handlede det om at følge dem og sørge for, at de ikke kom forbi, siger hun.

Det blev til en fjerdeplads i Medal Race, men da både den finske og belgiske konkurrent sluttede længere nede i feltet, så var den samlede sejr hjemme.

Weekendens præstation lover godt for Anne-Marie Rindom medaljechancer om to år, når der er OL samme sted.

- Sejren er et kæmpe skridt for mig. Det er et godt signal at vise, at jeg kan sejle hurtigt på den olympiske bane, siger Rindom.

Det danske OL-håb blev for to år siden nummer 13 ved OL i London. Weekendens resultat er karrierens hidtil største bedrift.

/ritzau/

 

Dagens Gossip