Dansk sejr i Albanien kan presse Ronaldo

Hvis det danske fodboldlandshold lørdag aften vinder over Albanien i Elbasan, kan Morten Olsens mandskab allerede på tirsdag mere eller mindre knockoute en af sine værste rivaler til EM-billetter.

For hvis det ender med en dansk sejr i Albanien, vil Danmark være seks point foran Portugal, som tirsdag gæster Telia Parken med superstjernen Cristiano Ronaldo på holdet.

- Vi går efter drømmescenariet, fastslår Morten Olsen på spørgsmålet om, at Danmark med sejre over Albanien og Portugal kan distancere portugiserne med hele ni point.

Portugal vil i givet fald stadig have en kamp i baghånden, men ni point er meget at hente i en gruppe, hvor holdene blot spiller otte kampe hver.

Portugiserne tabte sensationelt 0-1 hjemme til Albanien, så en dansk sejr i Elbasan er ikke givet, men Morten Olsen er selvsikker.

- Alle er klar bortset for vores anfører Daniel Agger, der måtte blive hjemme (rygskade, red.). Vi har et hold, der kan lave et godt resultat i Albanien.

- Vores mål er at vinde kampen. Det er det samme, som hvis vi tog til England. Vi vil vinde. Vi er glade for, at vi kan vælge blandt mange spillere, som er klar, siger landstræneren.

Han røbede fredag aften, at Andreas Bjelland erstatter Agger i midterforsvaret. Her vil Bjelland danne duo med Simon Kjær, der er blevet klar efter ankelproblemer.

Danmark åbnede EM-kvalifikationen med en 2-1-sejr hjemme over Armenien.

Kampstart lørdag er klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip