Dansk sexkrænker tilstår drab i Norge

En 51-årig dansk statsborger med rødder i Sri Lanka skal for retten i Bergen i Norge, hvor han er tiltalt for overlagt drab på en 35-årig kvinde, skriver NRK

Sagen bliver kørt som en tilståelsessag, da danskeren allerede har erkendt sig skyldig i drabet. 

Han er kendt i Danmark for flere sexoverfald, blandt andet på en mentalt handicappet pige, da han arbejdede som SOSU-assistent herhjemme. Men norsk politi kendte ikke noget til danskerens fortid, da de i december 2014 blev kaldt ud til et overfald i Fyllingsdalen i Bergen. 

Her fandt de den 35-årige kvinde dræbt med 17 knivstik over hele kroppen, og få minutter efter kunne de anholde danskeren, der boede sammen med kvinden i et bofællesskab. 

Kvindens kæreste har fortalt, at 35-årige Ameha stod og vaskede op i hjemmet, da den danske mand angreb hende med en kniv. 

Flere sexoverfald i Danmark

DR har afdækket, hvordan den 51-årige dansker uhindret fik job i hjemmeplejen, selvom han tidligere var var dømt for et sexoverfald. 

Her udnyttede han sit arbejde som personlig hjælper til at udsætte to handicappede kvinder for seksuelle krænkelser. Han bleve senere dømt til psykiatrisk behandling, men det lykkedes ham at omgå dommen ved at flytte til Norge, hvor dommen ikke kunne effektueres. 

Der er afsat otte dage til retssagen, der begynder i dag mandag. 

 

 

Dagens Gossip