Dansk skib skifter syrisk gas ud med nødhjælp til ebola

Det danske transportskib Ark Futura er på vej fra havnebyen Port Sudan til tre vestafrikanske lande med 262 køretøjer om bord. Køretøjerne skal bruges til at fragte nødhjælp rundt i de ebolaramte lande Guinea, Sierra Leone og Liberia.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Ark Futura hjalp sidste år til med at sejle kemiske våben fra Syrien til det amerikanske militærskib MV Cape Ray, hvor destrueringen af de syriske våben foregik. Missionen sluttede i sensommeren sidste år.

Efter anmodning fra FN skal Ark Futura nu bruges i kampen mod det værste ebolaudbrud nogensinde.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi i regi af forsvaret kan sende et skib af sted, der kan forstærke FN’s indsats mod ebola i Vestafrika.

- Vi har god erfaring fra maritime transportopgaver, for eksempel fra den store maritime operation med destruktion af kemiske våben fra Syrien, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i en skriftlig kommentar.

Ud over transportskibet har Danmark sendt et hold sundhedsmedarbejdere på 20 personer af sted til Sierra Leona, hvor de skal hjælpe med at bekæmpe ebola. Efter planen skal der sendes flere hold af sundhedsmedarbejdere af sted, oplyser Forsvarsministeriet.

Ark Futura sejlede ud fra Port Sudan den 5. januar, og det ventes, at skibet ankommer til Guinea den 18. januar.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, meddelte mandag, at antallet af bekræftede døde efter ebolaepidemien, der primært har ramt Vestafrika, er nået op over 8000.

I opgørelsen fra WHO hedder det, at 8153 er døde ud af 20.656 smittede i Guinea, Liberia og Sierra Leone.

/ritzau/

 

Dagens Gossip