Dansk Sky-chef: Nu er klassementet urealistisk

Da Tour de France begyndte i Leeds for to uger siden, havde det britiske Sky-hold løbets absolutte favorit i sidste års vinder Chris Froome. Han udgik efter styrt, inden løbet var en uge gammelt.

Plan B hed Richie Porte, som inden fredagens etape lå på andenpladsen i løbet. Men da etapen var overstået, havde australieren tabt ni minutter og var faldet helt ned til nummer 16 i den samlede stilling.

Derfor må storholdet nu hive plan C op af skuffen.

- Fredag var en af de dage, vi helst vil glemme, siger Carsten Jeppesen, der er Sky-holdets tekniske direktør.

- Nu er løbet helt anderledes, og vi må i stedet gå efter at vinde etapesejre med Geraint Thomas, Mikel Nieve og måske Richie Porte.

Sky-holdets ledelse mener ikke længere, at det er realistisk at gå efter en topplacering i den samlede stilling. Heller ikke selv om Richie Porte formentlig er en af de bedste på den hårde enkeltstart på sidste etape næste lørdag.

- Podiet virker urealistisk langt væk. Helt ærligt, Richie Porte tabte ni minutter i går. For os er det ligegyldigt, om han bliver nummer 15 eller nummer otte. Men hvis chancen byder sig, går vi selvfølgelig efter den, siger han.

Det britiske hold er kendt som et moderne, nytænkende cykelhold, som planlægger alle tænkelige scenarier helt ned til mindste detalje, men som måske har lidt svært ved at improvisere, hvis noget går galt.

Men det må holdet gøre nu, og Carsten Jeppesen erkender, at situationen to uger inde i løbet er meget langt fra holdets forventninger:

- Vi har haft en del modgang i denne Tour, men det vil ikke hjælpe, at vi sætter os i en rundkreds og græder. Vi må prøve noget nyt.

Lørdag kører rytterne endnu en hård bjergetape i Alperne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip