Dansk stortalent bliver kaptajn i Amstel Gold Race

Det danske cykeltalent Michael Valgren har vist flot kørsel for Tinkoff-Saxo i denne sæson, og belønningen kommer allerede i søndagens klassiker Amstel Gold Race.

Valgren er sammen med den tidligere Amstel-vinder Roman Kreuziger udpeget som kaptajner til løbet. Kreuziger vandt løbet i 2013. Det skriver Tinkoff-Saxo i en pressemeddelelse.

- Vi har Kreuziger, som er tidligere vinder, men han sigter primært mod Liége-Bastogne-Liége. Så ham, jeg faktisk tror, egner sig mest til løbet, er Michael Valgren.

- Så det er en stor mulighed for ham til at træde i karakter, fortæller holdets sportsdirektør Sean Yates.

Tinkoff-Saxo stiller til start i Amstel Gold Race med Roman Kreuziger, Michael Valgren, Manuele Boaro, Ivan Rovny, Jesper Hansen, Evgeny Petrov, Robert Kiserlovski og Chris Anker Sørensen.

Løbet er kendt for sin hårde afslutning, og det er her, Valgren har sine forcer ifølge Sean Yates.

- Valgren har styrken til at køre hårdt i en kort periode, og det er præcis, hvad det handler om i Amstel, siger Yates.

- Det er måske lidt tidligt for Valgren i år (han er 23 år, red.) at køre lige op med folk som Joaquim Rodriguez og Philippe Gilbert, men han har styrken, og han vil få hjælp fra resten af rytterne på holdet.

Den unge dansker glæder sig da også til løbet, som han ligeledes kørte sidste år.

- Det er et løb, som jeg helt sikkert ser frem til. Jeg kørte det sidste år, og det er virkelig et fedt løb, hvis du spørger mig.

- Jeg tror, jeg kan levere et godt resultat, hvis jeg rammer dagen, og jeg har en rolle på holdet, hvor jeg kan forsøge mig, siger Valgren.

Amstel Gold Race blev sidste år vundet af Philippe Gilbert, der også vandt løbet i 2010 og 2011.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip