Dansk stregspiller: Vores bredde imponerer i udlandet

Det danske kvindelandshold er taget til håndbold-VM i Serbien med en bred trup, hvor samtlige pladser er besat af to næsten lige gode spillere.

Og det er ikke mindst den styrke, der vækker respekt rundt omkring i udlandet, hvor Danmark fortsat regnes blandt verdens stærkeste håndboldnationer, selv om det ikke er blevet til en medalje i næsten et årti.

Den store bredde, mener stregspiller Mette Gravholt, er årsagen til, at en række af de øvrige VM-landstrænere over for Ritzau har placeret Danmark blandt de hedeste favoritter til en plads i semifinalen.

- Jeg tror, at der er rigtig mange, der mener, at vi har et meget bredt hold. Uanset om vi stiller med første- eller andetvalget på pladserne, så er det samme niveau.

- Vi kan holde kadencen i hele kampen, mens andre får problemer, når de skal begynde at skifte ud. Så jeg kan godt se, hvad de mener med top-4-hold, siger Mette Gravholt.

Hollands landstræner, Henk Groener, mener, at Danmark "stadig kan slå alle lande i verden", mens Norges Thorir Hergeirsson kalder det danske hold "meget stærkt" og "absolut en af favoritterne til en semifinale".

Den officielle VM-målsætning hedder dog kun top-8, og Mette Gravholt peger på, at Danmark kommer med et ganske ungt hold, der ikke er så erfarent i de store kampe.

- Vi har bare ikke så meget rutine, og det giver sig udslag i, at vi i nogle kampe nærmest kan være helt væk. Hvis det sker i en kvartfinale, så er vi altså bare ikke med ved VM længere.

- Jeg kan godt se, hvad de udenlandske trænere mener, men jeg synes, der er fire-fem hold, der på papiret er bedre end os.

- Det kan godt være, at vi spiller for spiller har et stærkt hold, men se på Spanien for eksempel. De er næsten alle sammen i slutningen af 20'erne, og det gør altså bare noget, at man har prøvet nogle ting, siger Mette Gravholt.

Danmark åbner VM med kampen mod Kina i aften klokken 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip