Dansk studerende afviser anklager om sexkrænkelser

En mangeårig drøm om at bo i New York er blevet til et mareridt for den 22-årige pædagogstuderende Malthe Thomsen, der er sigtet for seksuelle krænkelser, men torsdag i sidste uge blev løsladt mod kaution.

I et interview med DR Nyheder afviser den 22-årige, at han skulle have krænket 13 børn i den børnehaveklasse på Manhattan, hvor han var i praktik, og at han overhovedet er tiltrukket af børn.

- Den slags er noget, som jeg altid har tænkt, er noget af det værste, man kan gøre, forklarer han til DR Nyheder.

Tidligt om morgenen fredag den 27. juni blev den unge dansker anholdt og bragt til politistationen.

Til at starte med er spørgsmålene ifølge den 22-årige studerende stille og rolige om den efterforskning, der har været på skolen. Men pludselig tager afhøringen en drejning. Politiet siger til Malthe Thomsen, at de har beviser på video.

- Jeg kan ikke komme i tanke om, at jeg har gjort nogle af de ting, de sagde.

- Men samtidig sad, der én, der var specialiseret i den slags, og sagde, at hun havde set det med sine egne øjne. Det var helt umuligt at finde ud af, hvilken fod man skulle stå på. Om jeg skulle tro på det, jeg selv vidste, eller det, specialdetektiven fortalte mig, siger han til DR Nyheder.

Malthe Thomsen stolede på, at politiet fortalte sandheden, og han skrev under på det papir, som politiet siden har kaldt en tilståelse.

Den unge dansker blev torsdag løsladt mod kaution på 2,2 millioner danske kroner. 15. august skal retten tage stilling til, om anklagemyndigheden har tilstrækkeligt bevismateriale til at rejse tiltale mod ham.

Det er en tidligere kollega, der har anmeldt Malte Thomsen for de krænkelser, som han er sigtet for.

Ifølge Malthe Thomsens forsvarer er kvinden, der har anmeldt ham, blevet fyret fra skolen, fordi "hun skabte for meget drama" blandt andet ved jævnligt at klage over flere af sine kolleger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip