Dansk superguitarist mister en finger i grim ulykke

En guitarists største mareridt er at miste en finger.

Men selvom den danske superguitarist Peter Viskinde har måttet vinke farvel til sin venstre lillefinger efter en grim ulykke, så skal der mere til at få ham til at lægge guitaren i kufferten og stille den op på loftet.

- Jeg prøver på at finde det positive i situationen. Det er klart, at det er traumatisk og totalt nederen - for nu at sige det på nudansk -  men jeg klarer mig, tror jeg, siger guitaristen til Gaffa.dk.

Ulykken skete torsdag den 3. juli, da Viskinde var i gang med at læsse nogle store bøgeplader ud af sin bil. Her tabte han en 100 kilo tung plade ned over sin venstre hånd.

Læs også: Politiet søger vidner til knivstikkeri efter koncert i Greve

- Jeg snublede eller gjorde et eller andet gakket, og så cuttede den min finger af. Det meste af fingeren på venstre hånd røg af, siger han til hjemmesiden.

- Det var bare et satans uheld, ikke. Altså, da blodet styrtede ud og jeg havde den knogle stikkende ud af hånden, jamen, der løb der alle mulige skrækscenarier gennem hovedet: "Nu er alting slut", og sådan noget. Det var bare at bevare optimismen der, og så sagde jeg: "Hvis jeg skal i gang, så lad mig komme i gang så snart det kan lade sig gøre." Det havde også været værre at holde en lang pause og så bare gå og surmule over det, fortsætter han.

Dog skulle der ikke gå mere end en uge, før Viskinde igen stod på scenen med sit band. Og selvom det kunne mærkes på scenen, så var superguitaristen da ikke helt uden mod.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

- Som jeg oplevede det [i torsdags, red.], er jeg bare glad for, at det ikke er de andre fingre - langemanden og ringfingeren - der er røget. Det kunne jo ligeså godt være sket. Det er jo bare et spørgsmål om, at pladen skulle være faldet en centimeter den anden vej. Så det kan man jo glæde sig over, siger han til Gaffa.

Peter Viskinde har tidligere været en del af Malurt og Big Fat Snake, men han har nu forfulgt sin egen solokarriere. Sommeren over spiller han koncerter med sit band, og til efteråret kommer han endnu en gang ud i hele landet.

 

Dagens Gossip