Dansk Syrisk Forening vil oplyse danske Syrien-krigere

Der skal sættes hårdere ind på at få stoppet de danskere, der rejser til Syrien for at kæmpe på oprørernes side mod det syriske regime og præsident Bashar al-Assad.

Det mener formanden for Dansk Syrisk Forening, Mohammad Mahmoud, der støtter den syriske regering, der bliver ledet af Bashar al-Assad. Derfor forsøger foreningen at komme problemet til livs ved at oplyse unge.

- Vi prøver, så meget vi kan, at oplyse unge.

- At oplyse de unge er vigtigt. Vi prøver at snakke med de religiøse ledere så meget som muligt. De prøver at tale de unge til fornuft og gør et godt arbejde ved at snakke med dem om, at det ikke er deres krig, siger Mohammad Mahmoud.

Rapporten "Truslen mod Danmark fra personer udrejst til Syrien" viser, at mindst 80 personer er udrejst til Syrien fra Danmark siden 2012.

Af de 80 udrejste opholder omkring halvdelen sig fortsat i Syrien. De udrejste fra Danmark er alt overvejende sunnimuslimske mænd i alderen 16-25 år.

Dansk Syrisk Forening mener, at regeringen og lokalsamfundet skal gøre mere for at sætte ind overfor problemet.

- Regeringen tager det ikke seriøst. Det forebyggende arbejde er det vigtigste. For kun at true de unge med straf vil ikke forhindre dem i at tage derover.

- Regeringen med hjælp fra kommunerne og religiøse ledere burde lave et samarbejde, hvor man kan oplyse de unge. De religiøse ledere har meget at sige, når de unge rejser til Syrien for at kæmpe, siger Mohammad Mahmoud.

Et betydeligt antal af de personer, der rejser til Syrien, har opnået konkrete militante færdigheder som følge af deres kamphandlinger, og derfor udgør de en sikkerhedsrisiko for Danmark, mener han.

- De udgør en sikkerhedsrisiko, når de kommer tilbage til Danmark. Vi ved ikke, hvad de har oplevet i Syrien, siger Mohammad Mahmoud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip