Dansk talent udfordrer Messi i dribleduel

En fodboldspiller med finurlige og udfordrende driblinger. Beskrivelsen kunne sagtens passe på Lionel Messi eller Neymar.

Denne historie handler dog ikke om FC Barcelona-stjernerne, men om den 20-årige nordjyde Lucas Andersen, som tirsdag aften sammen med Ajax gæster den spanske storklub i Champions League.

U21-landsholdsspilleren har efter et par års tilløb fået sit gennembrud hos de hollandske mestre. Kantspilleren får rigeligt med spilletid, og det er allerede blevet til en scoring i Champions League i denne sæson.

Gennembruddet glæder Lynge Jakobsen, AaB's tidligere sportsdirektør, som i sommeren 2012 solgte den dengang 17-årige Lucas Andersen til Ajax.

- Vi glemmer aldrig vores egne drenge. Jeg var begyndt at blive lidt usikker på, om Lucas kunne klare det i Ajax, for tiden gik jo. Men han har åbenbart haft brug for et tilløb, og den tid kan vise sig at være blevet givet rigtig godt ud.

- I stedet for at komme for tidligt på førsteholdet og brække nakken har det måske været godt for ham at have stået ude i et stykke tid for så at gribe chancen, når den bød sig, siger Lynge Jakobsen.

Forventningerne til Lucas Andersen er enorme.

- Det at komme på førsteholdet i Ajax er ikke en succes. Han er først en succes, når Ajax slet ikke kan undvære ham på banen, siger Lynge Jakobsen.

Peter Bonde - Morten Olsens højre hånd på A-landsholdet - tilføjer:

- Lucas er en udfordrende, kreativ og offensiv spiller, og det vil sige, at hans ambitionsniveau i kampene skal være højt. Han skal afdrible folk, han skal lave assists og han skal lave mål.

- Det er det, han skal gå efter. Lucas skal ikke været tilfreds med at være en del af den grå masse. Han skal levere de afgørende ting. Hans driblefærdigheder og teknik er fantastiske, så det skal foldes ud.

- I mange år har Lucas faktisk skuffet os lidt på U-landsholdene, men mod Rusland (U21-holdets EM-kvalifikationskamp i september i år, red.) viste han sig som en seniorspiler, og det var glædeligt.

U21-landstræner Jess Thorup har formentlig Lucas Andersen med i truppen til EM-slutrunden næste sommer. Til den tid håber Thorup, at Ajax-spilleren er blevet endnu bedre.

- Fysisk kan vi godt sige, at Lucas ikke er udsmider-typen. Han skal fortsat lære at tackle det fysiske aspekt, der er ved at spille på højeste niveau. Men det er han blevet bedre til, siger Thorup.

Lasse Schöne og Niki Zimling er også udtaget til Ajax-truppen, mens Nicolai Boilesen må sidde over på grund af en hjernerystelse, han fik i landskampen mod Portugal i sidste uge.

Kampstart er klokken 20.45.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip