Dansk teleselskab advarer mod fejl i Apple-opdatering

Erhvervskunder, der har en iPhone og benytter sig af funktionen "omstilling", bør ikke installere Apples opdatering af dets styresystem.

Sådan lyder advarslen fra TDC og selskaberne Fullrate, Telmore og Yousee, som er en del af TDC, om opdateringen fra den amerikanske teknologi-gigant.

- Den såkaldte omstillingsfunktion, hvor du modtager et opkald, taler med personen og efterfølgende stiller telefonopkaldet videre til en anden telefon, vil ikke fungere, hvis du opdaterer din iPhone til iOS8, oplyser TDC i en pressemeddelelse.

- Det er en funktionalitet, som typisk kun anvendes af erhvervskunder. Eksempelvis en receptionist, som skal dirigere et opkald videre, skriver TDC.

I stedet for opfordrer teleselskabet til, at iPhone-brugere, der benytter sig af funktionen "omstilling", venter med at opdatere deres telefoner til oktober eller november, indtil fejlen er blevet rettet.

- Vi anbefaler derfor jer, der bruger omstillingsfunktionen at vente med at opgradere, indtil iOS 8.0.1. er klar. Apple kan ikke sige præcis, hvornår det sker, men et forsigtigt gæt lyder på mellem fire og seks uger fra i dag, skriver selskaberne på Facebook.

TDC gør opmærksom på, at problemet ikke vedrører funktionen "viderestilling", som nogle kunder ifølge teleselskabet har fået opfattelsen af.

Apple oplyser, at systemopdateringen ligger tilgængelig fra onsdag 17. september til iPhone, iPad og iPod touch.

/ritzau/