Dansk topscorer om EM-åbning: En sublim optræden

Han scorede fem mål på seks forsøg og blev dansk topscorer i 29-21-sejren over Makedonien ved EM.

Men det var ikke topscorerværdigheden, der gjorde størst indtryk på Casper U. Mortensen efter premieresejren foran 14.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Det vidste jeg sgu ikke. Det går jeg ikke så meget op i, bare vi vinder.

- Men det var da fantastisk at få så god en start og score på de chancer, jeg fik, siger den 24-årige fløjspiller, der er førstevalg i venstre side i fraværet af den endnu skadede Anders Eggert.

Ikke mindst den danske defensiv leverede en flot indsats, som målmand Niklas Landin kronede med 17 redninger på 37 afslutninger.

- Vi spillede en god kamp. Niklas stod fantastisk, og vores forsvar var verdensklasse, så det var en sublim optræden af os, siger Casper U. Mortensen.

Som de øvrige danske spillere har han masser af ros til publikum, der bød det danske hold velkomment med en infernalsk larm.

- Det var den mest sindssyge drøm at spille i denne kulisse. Vi havde forventet, at det blev vildt, men ikke så vildt. Det var helt ekstremt.

- Det betyder alverden. Tilskuerne fik os til at yde de sidste 10 procent, som vi ikke troede, at vi kunne yde, siger Casper U. Mortensen.

Tidligere søndag vandt Østrig den første kamp i gruppe A med hele 30-20 over Tjekkiet.

Netop østrigerne er Danmarks næste modstander ved EM. Den kamp bliver spillet tirsdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip