Dansk træner kender opskriften på succes mod Spanien

18/09/2015 12:50

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Danmarks Davis Cup-landshold i tennis er i denne weekend ikke levnet store chancer for at slå Spanien, der stiller op med top-ti-spillerne Rafael Nadal og David Ferrer.

Men det var Danmark heller ikke i 1988 i hjemmekampen mod Spanien i World Group.

Dengang sejrede Danmark sensationelt 3-2 anført af singlerne Michael Tauson og Morten Christensen. Begge besejrede den spanske førstesingle, Emilio Sanchez, der havde en syvendeplads som sin bedste placering på verdensranglisten.

Den kamp står lysende klart for Morten Christensen, der nu er assisterende landstræner for Danmark.

- Det var en kæmpe kamp for os. Vi spillede også mod verdensstjerner dengang, selv om de ikke helt var oppe i Nadal-klassen.

- Vi troede på, vi kunne vinde, og alt flaskede sig den weekend. Både Tauson og jeg fandt et højt niveau, siger Morten Christensen.

Han medgiver, at det kræver en endnu større sensation at slå Spanien denne gang.

- Jeg ser det ikke som en umulighed at vinde kampe her. Det svære er at vinde tre ud af fem kampe.

- Vi må bare helt tilbage til basis og forsøge at vinde den næste bold og se, om vi kan støbe det sammen til partier, sæt og det at vinde kampe. Men det bliver svært, og chancen er forsvindende lille, siger assistenttræneren.

Fredag indleder den 21-årige Mikael Torpegaard (nummer 909 i verden) Davis Cup-matchen mod Rafael Nadal. Herefter skal Frederik Løchte Nielsen (283) møde David Ferrer.

- Frederik har noget rutine fra at have spillet store kampe særligt i double og har derfor roen. Men for Mikael bliver det noget af en ilddåb at spille mod Nadal.

- Jeg debuterede selv mod Mats Wilander, der lå nummer to i verden på det tidspunkt, så jeg har en fornemmelse af, hvordan Mikael har det.

- Det er vigtigt, at han ikke overforcerer. Han skal have tålmodighed, men også gå lidt mere efter sine slag. Men han må ikke stresse og tro, han skal slå bolden ned i hjørnet hele tiden. Det vinder han ikke på, siger Morten Christensen.

Fredagens program i Odense begynder klokken 16. Danmark og Spanien spiller om at forblive i den næstbedste division i Davis Cup. Taberen skal ud i en nedrykningskamp mod Sverige senere på året.

/ritzau/