Dansk triatlon-duo vinder sølv ved VM

Danske triatleter har længe hørt til i verdenseliten, og lørdag var der ny succes for danskerne ved VM på langdistance i den svenske by Motala.

Camilla Pedersen blev nummer to hos kvinderne, og det samme gjorde Martin Jensen hos mændene, og dermed kan danskerne rejse hjem med to individuelle sølvmedaljer.

VM skulle have været afviklet på den såkaldte Nice-distance, altså fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 30 kilometer løb, men på grund af koldt vand blev svømningen afkortet til 1,5 kilometer.

Det stod dog hurtigt klart, at Camilla Pedersen skulle koncentrere sig om sølvmedaljen, for i front var amerikaneren Mary Beth Ellis suveræn.

Efter svømningen var hun 35 foran danskeren og udbyggede i de næste discipliner hullet til de mere end syv minutter, der var forskellen på de to ved mål.

Pedersen havde yderligere to minutter ned til finske Kaisa Lethonen, der blev nummer tre.

Også hos mændene blev det til en dansk sølvmedalje lørdag, da Martin Jensen løb over målstregen som nummer to efter franskmanden Cyril Viennot.

Her var det mere tæt, og Jensen var blot 13 sekunder langsommere end vinderen efter de næsten fem timers anstrengelser.

Samtidig blev Henrik Hyldelund nummer 17 og Rasmus Henning nummer 22, og det rakte samlet til dansk bronze i holdkonkurrencen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip