Dansk True Detective-instruktør: Skøn følelse

Det er et par måneder siden, Janus Metz kunne råbe "cut" for sidste gang på settet i Los Angeles, men nu er tiden endelig inde til, at fans skal se, hvad der egentlig kom ud af det, da den danske instruktør gav sit bud på, hvordan et afsnit af den populære tv-serie True Detective, skulle se ud.

Mandag bliver afsnittet, som Janus Metz har haft opgaven med at instruere, nemlig vist.

- Det er en super skøn følelse, at det endelig skal ud til folk. Jeg glæder mig til det ruller over skærmen, siger Janus Metz, der dog ikke har ligget på den lade side, siden han blev færdig med optagelserne til showet.

- I mellemtiden har jeg jo haft travlt med en masse andet arbejde, og jeg tror også, det er vigtigt, at man som instruktør kommer hurtigt i gang med nogle nye projekter, når man har afsluttet et, siger Janus Metz, der blandt andet er i gang med en opfølgning på dokumentaren "Fra Thailand til Thy".

Selv glæder han sig til at se, hvordan afsnittet af True Detective, der har Colin Farrell og Vince Vaughn i hovedrollerne, ser ud efter det er blevet færdigklippet.

- Jeg er spændt på hvordan, det bliver modtaget, og på om det er blevet lige så godt, som jeg gerne ville have det, siger han.

Modsat når Janus Metz arbejder i Danmark, har han nemlig ikke haft det sidste ord i processen, men det er et vilkår, han hele tiden har været bevidst om.

- Jeg har ikke set det endelige resultat af mit eget arbejde, og det er jo en stor forskel fra hvordan det er, når jeg arbejder i Danmark, hvor jeg er med til at sætte hvert eneste komma. Så jeg glæder mig også helt vildt til at se det, siger danskeren, der medgiver, at instruktør-tjansen måske kan være med til at åbne nogle andre døre. Det vigtigste er dog de erfaringer, han har fået lov at gøre sig.

- True Detective er så højt profileret og et stort projekt med kæmpe stjerner, så bare det at få lov at være med giver jo et solidt hak i cv'et. Det har været en kæmpe oplevelse og meget lærerigt, siger Janus Metz og uddyber, hvad det er, han mener, han har lært:

- Det er en sum af erfaringer jeg har gjort mig, jeg er blevet dygtigere til den dialog, der er med skuespillere og producere og så har jeg fået forståelsen for, hvordan tingene fungerer på et amerikansk filmset. Det har jeg jo ikke prøvet før, siger han.

True Detective kan ses på HBO Nordic.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip