Dansk tv-program vækker forargelse i Australien

Skrevet af Jesper Larsen

23/04/2015

Dagens topnyheder

Det dansk udviklede tv-program 'gift ved første blik' blev ikke kun et stort hit herhjemme, hvor tusindvis af seere fulgte parrenes kamp for kærligheden. 

Udlandet fik også øjnene op for succesen, og indtil videre er programmet blevet solgt til 15 lande.

Læs også: Gift ved første blik: Derfor hitter tvangsægteskaber på tv

Et af landende er Australien, hvor programmet ikke er løbet over skærmen endnu, men alligevel allerede har skabt vrede og debat, og der er blevet startet en underskriftsindsamling på nettet, hvis formål er at få stoppet tv-programmet.

- Tv-programmet er en skandale. Det er moralsk forkasteligt, og det bør ikke blive vist på australsk tv, lyder begrundelsen for underskriftsindsamlingen på change.org, der har været åben i en måned, men har taget fart den seneste uge. 

Hele 17.500 personer har skrevet under og dermed er underskriftsindsamlingens mål om 15.000 underskrifter allerede nået. 

Læs også: Janni og Karsten er årets realitypar

- Jeg mener, at ægteskab er et seriøst valg man træffer i livet, og det burde ikke være et spørgsmål om held og lodtrækning! Jeg støtter også retten til ægteskab for homoseksuelle, og dette tv-program er som at spytte dem i hovedet. Skandaløst!, lyder en af begrundelserne for underskriften. 

Gift ved første blik blev en kæmpe succes i Danmark, hvor over en million seere så med på de sidste afsnit. Der er planlagt en ny omgang af serien, der forventes at blive vist på DR 1 til efteråret. 

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler: