Dansk U20-hold er 44 sekunder fra sensation mod Rusland

02/01/2016

Det danske U20-landshold i ishockey var så tæt på at skabe en sensation, som man kan komme det uden at fuldende den.

I VM-kvartfinalen mod storfavoritten Rusland førte Danmark 3-2, da der resterede 44 sekunder af den ordinære kamp. Men russerne udlignede og vandt siden kampen i den forlængede spilletid med 4-3.

Fight, effektivitet og solidt forsvarsspil var ingredienserne, der længe så ud til at kunne skabe et af de største danske ishockeyresultater nogensinde. Men det hele endte i et ærefuldt dansk nederlag.

Danmark havde håbet at holde stand længe mod de ubesejrede russere, men allerede efter knap tre minutter i første periode kom Rusland foran 1-0.

Fra en position bag målet listede Yegor Korshkov pucken ind bag den danske målmand Thomas Lillie.

Så kunne man frygte en afklapsning af danskerne, men frygten viste sig ubegrundet. Danskerne fik bedre styr på russerne, og der blev ikke scoret yderligere i perioden.

Kort inde i anden perioden fik Olaf Ellers tropper så for alvor noget at juble over. Efter lidt mere end to minutter var Markus Jensen hurtigt over en ripost og udlignede til 1-1.

Danmark startede i det hele taget bedst i perioden og dominerede skudstatistikken. Efter godt ni minutter gav det bonus igen, da Thomas Olsen scorede til 2-1.

Russerne virkede rystede og frustrerede, og først i slutningen af anden periode fik de for alvor lagt et pres på danskerne. Men udligningen udeblev.

Fra starten af tredje periode pressede Rusland intensivt, men Danmark formåede at holde stand.

Men det kunne næsten ikke blive ved med at gå godt. Russerne førte skudstatistikken 16-1, da Artur Lauta udlignede til 2-2 med lidt mere end syv minutter tilbage.

Så var der lagt op til den ventede russiske sejr i ordinær spilletid, men danskerne reagerede ved selv at gå i offensiven. Kort efter resulterede det i ny dansk føring efter Emil Christensens scoring til 3-2.

Det lignede en dansk triumf, men på et tidspunkt, hvor russerne havde taget en ekstra markspiller på isen, faldt udligningen til 3-3 med bare 44 sekunder tilbage ved Vladislav Kamenev.

Han slukkede også det danske lys med sejrsmålet til 4-3 i overtiden.