Dansk U21-back: Vejen til EM er vild og voldsom

Det danske U21-landshold i fodbold var helt suverænt i EM-kvalifikationens gruppe 2, hvor det blev til otte sejre og to uafgjorte kampe.

Alligevel skulle Danmark lige som de øvrige ni gruppevindere spille playoff-kampe for at komme med til slutrunden, der begynder på onsdag i Tjekkiet.

- Det er vildt, at det er så svært at kvalificere sig, siger venstrebacken Jonas Knudsen, der var en af Danmarks mest benyttede spillere i EM-kvalifikationen.

- Først skulle vi blive nummer et i puljen, og så skulle vi også spille playoff for at komme til EM.

- Det er lidt voldsomt, synes jeg. Jeg synes, det er vildt, at man kan blive nummer et, og så er det ikke en gang nok, siger Esbjerg-spilleren.

Danmark var en af syv gruppevindere, der blev seedet til playoff-kampene, mens de tre dårligst rangerede gruppevindere var useedede sammen med de fire bedste toere i de 10 kvalifikationsgrupper.

- Heldigvis fik vi Island, vi kunne lige så godt have været uheldige og have fået et andet hold. Island er ikke et dårligt hold, men det var en god lodtrækning i forhold til at møde et stærkere hold. Jeg synes, det er en lang vej.

- Selvfølgelig er det også fedt, når man så klarer den. For det er lidt ekstraordinært at være med ved EM, når der kun er otte hold med. Men jeg ville foretrække, at nummer et i kvalifikationen fik direkte deltagelse i slutrunderne, siger Jonas Knudsen.

Danmark kom med til EM på grund af reglen om flest scorede mål på udebane i playoff-kampene mod Island.

Efter 0-0 i Danmark i den første kamp endte returopgøret 1-1, og det betød dansk avancement.

De forsvarende europamestre, Spanien, røg til gengæld sensationelt ud i playoff-kampene.

Spanien, der havde fået 22 af 24 mulige point i sin gruppe, tabte samlet 1-2 til Serbien, der lige akkurat havde sneget sig med i playoff-kampene som nummer to i sin gruppe.

- Man kan arbejde hårdt i halvandet år for at komme til EM. Så bliver man nummer et i sin gruppe, og så kan man ryge ud efter to playoff-kampe, siger Jonas Knudsen, der altså slap for at opleve netop det.

Serbien er Danmarks sidste modstander i gruppe A, der også tæller Tjekkiet og Tyskland.

Danmark møder Tjekkiet på onsdag i Prag i EM-slutrundens åbningskamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip