Dansk Uefa-medlem ønsker europæisk boykot af VM i 2018

Knapt har røgen lagt sig efter sidste uges dramatiske præsidentvalg i det internationale fodboldforbund (Fifa), før nye skyer hænger over den genvalgte præsident, Sepp Blatter.

På fredag skal det europæiske fodboldforbund (Uefa) holde møde i Berlin.

Et af punkterne er at boykotte VM i 2018 i Rusland og i stedet arrangere en alternativ turnering mellem de bedste europæiske hold, tilsat nationer fra Sydamerika.

Det fortæller Allan Hansen, der er tidligere formand for Dansk Boldspil-Union (DBU) og nuværende medlem af Uefas eksekutivkomité.

- Hvis vi (Uefa) bryder ud og laver vores egen turnering, er jeg sikker på, at de lande, der ikke ønsker forandring, bliver klar over, at de ikke kan undvære Europa, siger Allan Hansen til The Independent.

- Jeg ved, at det ikke er demokratisk, men hvis vi ønsker at have et Fifa i fremtiden, så bliver vi nødt til at gøre noget radikalt, siger han.

Uefa skal mødes i forbindelse med Champions League-finalen mellem Juventus og FC Barcelona, der lørdag skal spille på det olympiske stadion i Berlin.

Fifa i almindelighed og Sepp Blatter i særdeleshed kom endnu en gang i centrum i sidste uge, da schweizisk politi arresterede flere ledende Fifa-medlemmer i en sag om korruption.

Mange opfordrede Sepp Blatter til at gå af, men schweizeren sikrede sig endnu en periode som præsident for Fifa.

/ritzau/

 

Dagens Gossip