Dansk utilfredshed med længere vej til Europa League

Flere af de bedste danske fodboldklubber risikerer i fremtiden at få en længere vej til gruppespillet i Europa League.

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, har ifølge tv3sport.dk besluttet, at de bedste nationer på Uefas koefficient-rangliste fra næste sæson vil få flere direkte pladser i gruppespillet. I stedet må klubberne fra de mindre nationer tidligere i gang med kvalifikationen.

Bestyrelsesmedlem i FC København, Niels-Christian Holmstrøm, er ikke tilfreds.

- Det får den konsekvens, at nummer to og tre i Superligaen skal være med allerede i 1. kvalifikationsrunde den 3. og 10. juli.

- Altså på et tidspunkt, hvor Superligaen endnu ikke er kommet i gang, og der samtidigt er risiko for, at klubberne må undvære de af deres landsholdsspillere, som har været med i en slutrunde – om det så er EM for U21 i Tjekkiet i 2015 eller EURO 2016 i Frankrig, siger Niels-Christian Holmstrøm til tv3sport.dk.

Han mener, at format-ændringen på urimelig vis forringer de danske klubbers muligheder i Europa.

I denne uge har Holmstrøm sammen med flere andre danske klubrepræsentanter fra Superligaen deltaget i European Club Associatons (ECA) generalforsamling i Schweiz. Her lykkedes det ikke at få den store opbakning.

ECA har med sine 214 medlemsklubber fra hele Europa stor magt inden for europæisk klubfodbold.

- Det er en skandale, at de – undskyld udtrykket – pisser på klubberne i de små og mellemstore lande, mener Niels-Christian Holmstrøm.

- Karl-Heinz Rummenigge, der er præsident i ECA, giver os medhold, men siger, at Uefa har truffet denne beslutning af hensyn til markedsføringen; baseret på den opfattelse, at jo flere hold fra større nationer, jo flere tv-indtægter, siger Niels-Christian Holmstrøm.

Pokalvinderne fra de 12 bedste nationer på Uefas koefficient-rangliste vil ifølge Holmstrøm få direkte adgang til gruppespillet i Europa League.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip