Dansk utilfredshed med længere vej til Europa League

Flere af de bedste danske fodboldklubber risikerer i fremtiden at få en længere vej til gruppespillet i Europa League.

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, har ifølge tv3sport.dk besluttet, at de bedste nationer på Uefas koefficient-rangliste fra næste sæson vil få flere direkte pladser i gruppespillet. I stedet må klubberne fra de mindre nationer tidligere i gang med kvalifikationen.

Bestyrelsesmedlem i FC København, Niels-Christian Holmstrøm, er ikke tilfreds.

- Det får den konsekvens, at nummer to og tre i Superligaen skal være med allerede i 1. kvalifikationsrunde den 3. og 10. juli.

- Altså på et tidspunkt, hvor Superligaen endnu ikke er kommet i gang, og der samtidigt er risiko for, at klubberne må undvære de af deres landsholdsspillere, som har været med i en slutrunde – om det så er EM for U21 i Tjekkiet i 2015 eller EURO 2016 i Frankrig, siger Niels-Christian Holmstrøm til tv3sport.dk.

Han mener, at format-ændringen på urimelig vis forringer de danske klubbers muligheder i Europa.

I denne uge har Holmstrøm sammen med flere andre danske klubrepræsentanter fra Superligaen deltaget i European Club Associatons (ECA) generalforsamling i Schweiz. Her lykkedes det ikke at få den store opbakning.

ECA har med sine 214 medlemsklubber fra hele Europa stor magt inden for europæisk klubfodbold.

- Det er en skandale, at de – undskyld udtrykket – pisser på klubberne i de små og mellemstore lande, mener Niels-Christian Holmstrøm.

- Karl-Heinz Rummenigge, der er præsident i ECA, giver os medhold, men siger, at Uefa har truffet denne beslutning af hensyn til markedsføringen; baseret på den opfattelse, at jo flere hold fra større nationer, jo flere tv-indtægter, siger Niels-Christian Holmstrøm.

Pokalvinderne fra de 12 bedste nationer på Uefas koefficient-rangliste vil ifølge Holmstrøm få direkte adgang til gruppespillet i Europa League.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip