Dansk virksomhed indgår millionkontrakt med Boeing

Den kæmpestore flyproducent Boeing og den danske teknologivirksomhed Terma udvider deres samarbejde. Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Det betyder, at Terma både skal levere komponenter til Boeing 777, selvbeskyttelsessystemer til H-47 Chinook og Harpoon missilsimulatorer.

De nye kontrakter har en værdi på mere end 100 millioner kroner.

- Vi er gået målrettet efter forretningsmuligheder, der er fordelagtige for både Terma og Boeing. Muligheder som rækker videre end Boeings forsvarsaktiviteter, siger Debbie Rub, som er vicekoncernchef for Boeing Global Strike, i meddelelsen.

- Vi arbejder på at etablere partnerskaber, og vi investerer på tværs af dansk industri for at kunne indgå i langvarige forretningsrelationer, fortsætter hun.

Boeing og Terma har underskrevet en række kontrakter om leverancer til både den civile og den forsvarsorienterede del af Boeing.

Samarbejdet mellem de to blev indledt ved underskrivelsen af en aftale i marts 2009.

Aftalens formål var at tildele Terma mindst 30 procent af det industrisamarbejdsprogram, som er en del af Boeings tilbud til Danmark i den igangværende kampflykonkurrence.

Og administrerende direktør Jens Maaløe fra Terma er tilfreds med, at samarbejdet bliver udbygget.

- Termas erfaringer med kompositteknologi giver nogle meget lovende muligheder for at samarbejde og sikre Terma en plads i Boeings forsyningskæde, siger han.

Boeing er verdenens førende aerospacevirksomhed og samlet set verdens største producent af civile og militære fly.

Virksomheden er en af USA’s største eksportører og leverer også service- og vedligeholdelsesløsninger til flyselskaber og offentlige kunder i USA og 150 allierede nationer verden over.

/ritzau/

 

Dagens Gossip